a

Menu

Artlines Permanente Make up_

MAAK AFSPRAAK
PMU hoe werk dat
Pigment wordt door middel van mesjes (blades) of met een naald (micro naaldmodule) aangebracht in de bovenste laag van de dermis de lederhuid.

PMU & de huid

In het bovenste gedeelte van de dermis bevinden zich natuurlijke opruimers van onze huid ( macrofagen en lymphe ) deze zorgen voor de afvoer van afvalstoffen en zullen het pigment willen afvoeren. Ook blootstelling aan UV licht zal het vervagen versnellen. Toch kan niemand garanderen dat PMU volledig verdwijnt, ook al verdwijnt het zichtbaar je moet er vanuit gaan dat er altijd deeltjes van het PMU pigment in de huid aanwezig zullen blijven.

Levensduur PMU
De PMU behandeling kan wel 1 tot 3 jaar mooi blijven. Mijn ervaring is dat de techniek van het aanbrengen geen verschil maakt. Dus zowel voor microblading als PMU met de machine gezet geldt dat het zal vervagen. Daarom raad ik aan om de pmu te onderhouden en tussen 1 en 3 jaar weer te laten verfraaien met een touch up behandeling. Vergeet niet dat iedereen anders is en de levensduur van 1 tot 3 jaar een indicatie. Het kan zijn dat de PMU bij jou langer mooi blijft, maar kan ook korter mooi zichtbaar blijven. Veel hangt af van de conditie van de huid bv een vette huid, dunne huid of de zuurgraad van de huid. Lichte pigmenten houden in de regel minder lang dan donkere pigmenten maar er kan en mag nooit overbehandeld worden willen we een natuurlijk resultaat behalen.

* Peelings, fruitzuurbehandelingen en UV-licht kunnen kleur en houdbaarheid van PMU nadelig beïnvloeden.

PMU & de huid

In het bovenste gedeelte van de dermis bevinden zich natuurlijke opruimers van onze huid ( macrofagen en lymphe ) deze zorgen voor de afvoer van afvalstoffen en zullen het pigment willen afvoeren. Ook blootstelling aan UV licht zal het vervagen versnellen. Toch kan niemand garanderen dat PMU volledig verdwijnt, ook al verdwijnt het zichtbaar je moet er vanuit gaan dat er altijd deeltjes van het PMU pigment in de huid aanwezig zullen blijven.

Duur van de behandeling en nabehandeling
De behandeling van wenkbrauwen duurt 2 tot 2,5 uur

De behandeling van eyeliners duurt 1,5 tot 2 uur

De behandeling van lippen duur 2 tot 2,5 uur

Nabehandelingen duren doorgaans 1 tot 1,5 uur. Deze worden uitgevoerd 4 tot 6 weken na de 1e behandeling. Soms kan een 3e behandeling nodig zijn

* Er wordt in alle gevallen voorgetekend en in overleg behandeld

Hygiëne & GGD
Artlines voldoet aan alle GGD opgestelde hygiëne voorschriften en is dan ook in bezit van de vergunningen van de GGD Amsterdam. Zowel voor het pigmenteren met een naaldmodule als met een mesje, maar ook voor het tattoeëren zijn de vergunningen aanwezig op de locaties waar ik werk. Dit betekent dat er veilig wordt gewerkt, waardoor infecties en besmetting met bloed overdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C en HIV, door onjuist gebruik van apparatuur voorkomen wordt.
Is PMU pijnlijk
De meningen zijn hier nogal verdeeld over. Over het algemeen wordt pmu goed verdragen. Mocht het erg gevoelig zin dan wordt ervoor gezorgd dat je zo comfortabel mogelijk wordt behandeld. Belangrijk is om je voor de aanvang van de behandeling niet te druk hierover te maken. Ben je erg zenuwachtig dan mag je altijd voor de afspraak 2 paracetamol innemen.
Vóór je eerste afspraak
Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen welke belangrijk zijn voor de houdbaarheid van de PMU. Bloedverdunnende middelen: aspirine, alcohol en drugs kunnen ervoor zorgen dat de huid sneller bloedt tijdens de behandeling, waardoor het pigment minder goed hecht en de behandeling minder fraai resultaat oplevert. Vermijd minimaal 24 uur vóór de behandeling de hierboven genoemde middelen. Paracetamol mag wel. Indien je bloedverdunners gebruikt dan hoor ik dat graag van te voren en is het aan te raden om vooraf te overleggen met de behandelend arts of specialist.

  • Botoxbehandelingen moeten 2 weken voor of 2 weken na de behandeling van de wenkbrauwen worden uitgevoerd.
Zwangerschap en PMU
Tijdens een zwangerschap wordt er uit principe niet behandeld. Dit ter voorkoming van discussie mocht er iets misgaan tijdens de zwangerschap. Daarbij komt dat het lichaam tijdens de zwangerschap in een verhoogde staat van alertheid verkeert, en niet lichaamseigen stoffen zal proberren af te stoten. Hierdoor knan het zijn dat pmu zeer slecht zal pakken.
PMU pakt niet bij iedereen even goed
Doordat PMU in de lederhuid wordt geplaatst, vervaagt het na verloop van tijd. Dit komt doordat de opperhuid zich constant vernieuwt. Vier dagen na de pigmentatie is de huid sowieso lichter doordat de opperhuid, ook vol met pigment, zal afstoten. Sommige mensen hebben amper afstoot, bij anderen is dit meer dan 50 procent. Dit kan te maken hebben met aanleg, een dunne huid, veel roken en alcohol- of medicijngebruik. Ook wanneer de huid veel bloed tijdens de behandeling, pakt het pigment minder goed. Over het algemeen is het resultaat na maximaal drie behandelingen goed, maar bij sommige mensen zijn meer behandelingen nodig. Bij hen zal de PMU als deze er eenmaal goed op zit ook eerder vervagen.

CONTACT_

ArtLines Permanente Make-up
Koningin Wilhelminaplein 47
2741EC Waddinxveen

E     info(@)ArtLines.nl
M    06 34 02 85 30

KvK     64849880
BTW   NL001968693B50