BLOG Artlines Permanente Make up_

MAAK AFSPRAAK

Is microblading/PMU geschikt voor iedereen?

Bij microblading wordt met een micro blade oftewel een heel klein mesje met de hand en via een mini-sneetje, pigment in de huid gebracht. Hiermee worden fijne wenkbrauwhaartjes ‘gecreëerd’ die er zeer natuurlijk uitzien. Microblading is voor heel veel mensen een ideale oplossing, maar helaas niet voor iedereen. Lees hier wat wel en wat niet mogelijk is als je microblading overweegt.

Fillers & Botox
Microblading en fillers of botox zijn geen goede match. Houd er rekening mee dat als je overweegt je wenkbrauwen te laten doen, je één maand voorafgaand aan de behandeling geen botox of fillers hebt laten zetten. Tot één maand na de behandeling wordt het inspuiten van botox of fillers ook afgeraden.

Blijvend haarverlies
PMU/Microblading kan een uitkomst zijn voor mensen met blijvend haarverlies door bijvoorbeeld alopecia of door een chemokuur. Het is echter niet verstandig permanente make-up te laten zetten als je nog in een herstelfase van de behandeling zit.

Oude wenkbrauwtattoo of PMU
Heb je al een wenkbrauwtattoo of permanente make-up dan is microblading niet altijd meer geschikt. Als je oude PMU nog zichtbaar is dan zijn er drie opties:
Ze zijn vervaagd en kunnen door middel van een touch-up behandeling worden opgefrist en bijgewerkt. Ze zijn rood van kleur; door het sterkere rode pigment dat is achter gebleven terwijl andere zwakkere pigmenten uit de huid zijn verdwenen. Als de huid niet verzadigd is met dit rode pigment, kan de oorspronkelijke kleur hersteld worden.

Er is blauwkleuring oftewel vergrijzing ontstaan. Dit is moeilijker op te lossen. Vergrijzing kan komen door ‘verkeerd’ pigment of inkt dat te diep is gezet. In dit geval is microblading geen optie meer en kan hooguit geprobeerd worden met ombré of shading techniek de kleur te verbeteren. De minst leuke optie is de PMU weg te laseren om daarna opnieuw met een schone lei te beginnen.

Aandoeningen
Permanente make up is niet mogelijk bij aandoeningen als eczeem, psoriasis in het gezicht, wondroos en gordelroos. Daarnaast komen mensen met een overdraagbare bloedziekte, zoals hepatitis of HIV niet in aanmerking voor een behandeling. Geef altijd van tevoren aan of je een ziekte of aandoening hebt, ook als deze niet in bovenstaand lijstje genoemd staat. Bespreek voor je een behandeling overweegt altijd wat kan en wat niet kan, zodat je een verantwoorde keuze kunt maken of microblading de oplossing voor jouw wenkbrauwen kan zijn.