BLOG Artlines Permanente Make up_

MAAK AFSPRAAK

Permanente make-up (PMU)… wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Een PMU behandeling bestaat altijd uit twee afspraken: de behandeling en de nabehandeling.

De eerste afspraak – de behandeling

Voordat er begonnen wordt met PMU, vindt eerst een uitgebreid gesprek plaats. Hierin wordt besproken wat precies je wensen zijn ten aanzien van de grootte, de vorm en de kleur van je wenkbrauwen, je eyeliners of je lippen. Wat past bij je gezichtsvorm en wat staat goed bij jouw huidskleur, je haar etc. Daarna vul je een toestemmingsformulier in waarin de afspraken over je behandeling zijn vastgelegd.

Hierna begint de behandeling zelf. Ga je voor wenkbrauwen of lippen dan wordt de vorm eerst voorgetekend. Dit gebeurt door middel van meten en het kijken naar de botstructuur en de verhoudingen in het gezicht. Ben je tevreden over de getekende vorm en de dikte dan begint het daadwerkelijke aanbrengen. Met een dun naaldje/mesje wordt handmatig pigment onder de huid gebracht. Het resultaat is direct zichtbaar maar is in alle gevallen wat donkerder dan het uiteindelijke resultaat. Het is voor iedereen verschillend hoeveel van de kleur achterblijft. Soms is een huid een beetje rood en soms wordt een oog wat dikker of zijn de lippen tijdelijk wat opgezet. Dit zal normaal gesproken ook weer snel afnemen.

De tweede afspraak…de nabehandeling

Na minimaal dertig dagen volgt de tweede afspraak. Omdat iedere huid anders reageert op aangebracht pigment, zal het resultaat voor iedereen anders zijn. Je hebt in ieder geval al even kunnen wennen aan je nieuwe look. De nabehandeling duurt meestal ruim een uur. Tijdens deze afspraak gaan we de permanente make up ‘finetunen’. De kleur wordt koeler of warmer gemaakt en er wordt bijgewerkt en opgevuld daar waar nodig. Hierna is de behandeling in principe klaar. Soms wil ik je bij twijfel nog terug zien maar meestal volstaan twee behandelingen.