BLOG Artlines Permanente Make up_

MAAK AFSPRAAK

Wat te doen na de behandeling?

Na het aanbrengen van microblading of permanente make-up op wenkbrauwen, ogen of lippen, is de nazorg (after-care) erg belangrijk voor een resultaat waar je lang plezier van hebt. Het is dan ook zaak dat je jezelf goed verzorgt en dat je de volgende punten in acht neemt. Na de behandeling krijg je een crème mee die je minimaal zeven dagen één- à tweemaal per dag dun moet aanbrengen. Doe dit niet met je handen maar gebruik hiervoor een wattenstaafje.

Zorg dat er minimaal een week geen water, zeep, lotion of make-up in de buurt van het behandelde gebied komt en douche zonder je gezicht nat te maken. Drink weinig tot geen alcohol en ga beslist niet met je gezicht in de zon. Zwemmen, saunabezoek, zonnebank en het nemen van een heet bad, moeten vermeden worden en dat geldt ook voor intensief sporten waarbij je flink gaat zweten.

Het genezingsproces duurt vier tot zes weken. De kleur zal bij genezing wat vervagen of minder intens worden. Het resultaat kunnen we na een maand beoordelen en daar waar nodig aanpassen. Tijdens de genezingsperiode zullen schilfertjes loslaten van de huid. Dit komt onder andere door afstoot van pigment wat in de bovenste huidlaag zat en dat niet wordt ingesloten door de huid. Na een week kan de huid weer als normaal behandeld worden. Gebruik wel een goede bescherming tegen de zon van minimaal SPF30.

Krijg je klachten, neem dan contact op om deze te bespreken. Krijg je last van koorts, ernstige roodheid of zwelling, ga dan naar je huisarts.