BLOG Artlines Permanente Make up_

MAAK AFSPRAAK

Wat te doen voor de afspraak?

Als je permanente make-up laat aanbrengen, is het belangrijk dat je huid in een zo optimaal mogelijke conditie is. Daarom is het verstandig de onderstaande punten in acht te nemen, voor, tijdens en na de behandeling.

Epileer, hars, onthaar of pluk minimaal drie dagen voor de behandeling niet meer. Wacht ook zeker tot drie dagen na de behandeling voordat je ongewenste haartjes gaat verwijderen. Vermijd een week direct zonlicht/zonnebrand en doe dit zowel voor als na de behandeling. Zonneschade (ook van een zonnebank) is bijzonder slecht voor het genezingsproces.

Sport op zowel de dag van als op de dag voor en na de behandeling niet intensief. Door lichaamswarmte gaan de poriën openstaan, wat het aanbrengen van het pigment moeilijker maakt. Transpiratie geeft zoutafzetting en dit drukt pigment uit de huid. Dit is niet wenselijk want dit zorgt voor afstoot.

Drink geen koffie of andere dranken met cafeïne, zoals cola of energydrank voor, tijdens en na de behandeling en drink zeker 24 uur geen alcohol.

Slik tot 48-72 uur voor de behandeling geen aspirine of ibuprofen, tenzij er een medische noodzaak is. Deze medicijnen werken bloedverdunnend wat effect kan hebben op de bloedstolling. Paracetamol kan zonder problemen gebruikt worden.

Maak binnen vier weken na een microblading/PMU behandeling geen afspraak voor een botox- of fillerbehandeling, een chemische peeling of een laserbehandeling.